5 de des. 2014

La importància, durant el primer any, del moviment autònom

Per al nen, la llibertat de moviments significa la possibilitat, en les condicions materials adequades, de descobrir, experimentar, perfeccionar i viure, a cada fase del seu desenvolupament, les seves postures i moviments.

Per això té necessitat d'un espai adaptat als seus moviments, de roba que no el travi, d'un terra sòlid i de joguines que el «motivin».
 
 

 
Hem de confiar en el saber fer i en la força de l’organisme viu i intel·ligent. No és necessària la intervenció directa de la persona adulta per al desenvolupament sa i global de la motricitat.
 
 
Estem convençudes que els infants poden fer allò que es proposen, confiem en les seves capacitats. L’infant aprèn a aprendre i a dur a terme fins al final tot allò que ha començat.
 
 
 
 
 
"Durant el desenvolupament dels seus moviments, l'infant aprén no sols a girar-se de panxa avall o a donar tombs, a anar de quatre grapes, a aixecar-se o caminar, sinó que també aprén a aprendre. Aprén a estar ocupat amb alguna cosa, o a agafar interés per alguna cosa, a provar, a experimentar. Aprén a conéixer l'alegria i la felicitat, les quals signifiquen el seu éxit, és a dir, són el resultat de la seva propia i pacient constancia". Emmi Pikler
 

 

 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada