9 d’abr. 2014

PRINCIPIS PIKLERIANS


Hola famílies!

Primer de tot, des de l’equip educatiu de l’escola, volem donar les gràcies a totes les famílies, que van poder venir a la xerrada/fòrum, que van tenir ahir a la nostra escola, on van parlar dels principis Piklerians, que son el full de ruta de la nostra manera de fer amb els infants de la nostra llar.

 
 


Volem expressar que estem molt contentes per la bona acollida que veu tenir amb la Marta Seguí, i sobretot, pel vostre interès, de voler saber més i demanar lectures sobre el tema.

 

Deixem penjat, en aquesta entrada, els principis Piklerians a forma de consulta i per tenir una referència del que van parlar ahir, per les famílies que no van poder assistir, i que estem segures que els hagués agradat.


 

Llibertat de moviment i conquesta de l'autonomia. El valor de l'activitat autònoma, basada en la iniciativa de l'infant que sorgeix del seu propi interès. Aquesta iniciativa li proporciona satisfacció, i el resultat que n’obté li és propi.

El valor d'un entorn estimulant i ric. El valor de la vida quotidiana, de les petites coses –grans coses per als infants.

El valor d'una atenció individualitzada. El respecte a l'infant com a persona, com a ésser únic que estableix relacions i que influeix en els esdeveniments del seu entorn.

El valor de les relacions personals estables. L'estabilitat  –la regularitat de les relacions– com a font de seguretat. La comunicació verbal de l’actuació de l’adult vers l'infant. La petició de la seva participació i l'espera atenta en aquestes activitats quotidianes d'alimentació, higiene, vestit, etc.
 
 
Una altra vegada donar-vos les gràcies per la vostra assistència i convidar a les famílies que veu assistir que feu un comentari del que us va semblar.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada