22 de gen. 2014

EXPERIMENTACIÓ AMB FARINA

Per dur a terme aquesta activitat fem grups de quatre infants , d’aquesta manera garantim la màxima tranquil·litat i concentració possible.
Fem l’activitat a la sala d’usos múltiples amb una música de fons suau  per crear un ambient relaxat. Col·loquem una taula d’experimentació amb dues safates grans plenes de farina i una taula al costat amb estris que els permeten manipular i explorar lliurement.
 
A més de ser una activitat lúdica, és una activitat que els aporta diferents aprenentatges: a través d'aquests materials l’infant pot augmentar i desenvolupar el seu nivell de concentració i d'imaginació, la creativitat, la imitació, la resolució de problemes, el llenguatge, les relacions social...

Els infants creen les seves pròpies hipòtesis fent-se preguntes com: què és això? què puc fer? per què serveix? que passarà si...? m’ho puc menjar? ho puc transportar? hi cap? passa a través de l'embut?...”. Mitjançant l'assaig-error van comprovant què passa i confirmen o descarten les hipòtesis inicials. D’aquesta manera, van estructurant el seu pensament.
              
Com podeu comprovar veient les imatges, els infants gaudeixen moltíssim de l’activitat a la vegada que aprenen molt de les propietats dels elements.

1 comentari: