23 de febr. 2015

LES FOTOGRAFIES A L'ESTANÇA

Perquè posem fotografies de l’infant i la seva família a l’estança?

Dins la llista de material que les famílies han de dur a l’escola es troba una fotografia de cada infant i una amb els seus familiars, així com un àlbum de fotos familiar.

Les educadores col·loquem les fotos que ens porteu en un racó de la classe i els infants s’hi apropen sempre que volen. El fet de contemplar la pròpia foto ajuda a l’infant a construir la imatge de sí mateix i a prendre consciència de la pròpia identitat i de la dels altres.
Els infants van a mirar-se les fotos per tranquil·litzar-se i trobar la calma perduda com a conseqüència de la separació de la seva família. Com que cada foto està presa d’una manera diferent, quan les comentem amb els infants també els ajudem a enriquir la seva expressió oral.

 
El mateix passa amb les fotografies de la família, que ajuden a l’infant a identificar cada membre de la seva família i la dels altres companys i companyes. Al mateix temps adquireix vocabulari anomenant cada persona i la relació de parentiu que hi té.

En el període d’adaptació aquestes fotos afavoreixen la creació d’un vincle entre la família i l’escola, cosa molt necessària per aconseguir un ambient tranquil. Moltes vegades, també ajuda a l’infant a superar el sotrac emocional que significa la separació amb la familia.
 
 

 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada