29 de març 2014

EL NOSTRE HORT

Com es segur que ja heu vist, tenim un hort a l'escola i portem una setmana plantant i cuidant les nostres llavors.


Aquest projecte parteix de la necessitat de gaudir d'un espai exterior ric i estimulador, amb propostes didàctiques naturals que fomenten la descoberta i l'experimentació dels infants, aportant-los coneixements i respecte vers la natura. Des de molt petits els infants senten gust per la descoberta i curiositat pel seu entorn, fet que els impulsa a explorar i intentar comprendre el que hi passa.





Les activitats a l'hort comencen amb la plantació de llavors, el regadiu, l'observació del creixement de les plantes i dels seus fruits i la seva recollida i neteja per després tastar-los.





El treball a l'hort fomenta en els infants la curiositat a l'hora de provar nous aliments, atès que els infants hi han intervingut, n'han tingut cura i, gràcies a això, se'n senten partíceps.
 
Aquesta setmana hem plantat pebrots i enciam!! A veure si els podem tastar!
 



13 de març 2014

El JARDÍ, UN MÓN PER DESCOBRIR


Bon dia famílies,

Com ja sabeu, el nostre jardí ha canviat d’aspecte gràcies al projecte de les noies de pràctiques. Ara tenim molts més elements i racons que potencien diferents tipus de jocs, com per exemple, l’estructura musical.  Aquesta facilita que els infants puguin explorar amb el so, el soroll i el silenci, així com també, a satisfer la necessitat de picar.

 
Un altre element que ha agradat força ha estat la caseta creada amb palets, aquesta permet als infants jugar a jocs d’asseguració profunda, com són els  jocs d’amagar-se i ser trobat. Posteriorment, la caseta suggereix un tipus de  joc més simbòlic, aquest permet recrear situacions de la vida quotidiana.

Les rampes són un altre element clau en l’estructura del jardí, aquestes permeten als infants gaudir del plaer d’enfilar-se i posteriorment baixar. Els infants una vegada han superat el pla horitzontal, és a dir, a caminar per si sols, necessiten conquerir el pla vertical i aquest s’aconsegueix mitjançant elements com, per exemple, la rampa, els troncs, les caixes, etc.

 
Ara s’acosta el bon temps i els infants passaran moltes més estones a l’espai exterior. Des de la llar d’infants considerem el jardí com un espai educatiu més de l’escola.

Cuando pasan tiempo en espacios naturales, despliegan un juego más variado, imaginativo y creativo lo que les ayuda a desarrollar el lenguaje y las habilidades de cooperación (Moore & Wong 1997, Taylor, et al. 1998, Fjortoft 2000).



5 de març 2014

EL CARNAVAL VA ARRIBAR A L'ESCOLA


Bona tarda famílies,

 
La setmana passada, com ja sabeu, vam celebrar el carnaval a l'escola i ens ho vam passar d’allò més bé!

El senyor Carnestoltes ens va manar que cada dia de la setmana portéssim alguna cosa diferent:

Un dia ens va dir que havíem de portar alguna cosa al cap, els més petits, van portar una corona, una boina, un mocador...

Un altre vam haver de dur un davantal! Un darrer dia vam dur les sabatilles d’estar per casa; uns les portaven en forma de osset, d’altres de ratlles i colors cridaners,.. I l'última consigna va ser portar el pijama!









I el divendres disfressats!! Cada infant va venir del que més li va agradar a ell o a les famílies, la disfressa era de lliure elecció!











Les disfresses van ser molt variades, hi havia tortugues, pallassos, abelles,...i les mestres anàvem de gats!

La festa va ser molt divertida, ens vam ajuntar amb l’escola Valldeneu i vam fer una rua pels carrers de Sant Martí de Centelles fins arribar a l’ajuntament. Allà els infants de l’altra escola van ballar danses i nosaltres ens hi vam afegir!