18 de nov. 2013

La importància de la panera dels tresors...


Hola famílies,

El bloc és una altra de les eines de relació que tenim per comunicar-nos i és per aquest motiu que vull començar per mostrar-vos un dels recursos més quotidians de l'estança, la panera dels tresors.

Des que l’infant neix té la necessitat d’aprendre i per això l’adult ha d’acompanyar-lo en els seus aprenentatges proporcionant elements, materials i espais que l'ajudin a créixer en un entorn potencialment ric en estímuls.




Les joguines que trobem al mercat solen tenir una finalitat molt concreta, per això creiem que hem de proporcionar-los altres materials que els facin pensar més enllà, objectes amb els quals puguin experimentar, descobrir, combinar, manipular, picar…






La panera dels tresors és una proposta de joc de manipulació i exploració d’objectes de diferents mides i materials amb la finalitat d’oferir una gran varietat d’estímuls i experiències als cinc sentits dels infants. Desenvolupa a més, la capacitat de concentració i la coordinació ull-mà-boca.

Es fa servir una panera de vímet i s’omple de 30 a 60 objectes de diferents materials: fusta, metall, roba, paper, pedra, pell, cotó, llana, suro,… i diferents mides i colors.  La tria de materials, que es va renovant, ha de garantir un assortiment ric d’on puguin triar allò que més els interessi. 



Un grup reduït d’infants seuen al voltant de la panera i l’educadora seu a prop però sempre amb una actitud observadora i donant-los la tranquil·litat i la confiança que necessiten per a tirar endavant l’activitat d’exploració.

Encara que el joc és individual, la manipulació dels objectes, les expressions dels infants i les satisfaccions personals, provoquen les relacions entre ells; l'interès per les activitats mútues.


 

Per acabar, espero que aquesta informació us hagi estat útil per conèixer una mica més què fan els vostres infants a l'escola.

Us animo a que seguiu consultant el bloc i d'aquesta manera estar en contacte amb el nostre dia a dia.

Fins aviat!

Anna                                                          
                                                                                                          
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada