18 d’oct. 2013

CARTA TARDOR GRANS


Benvolgudes famílies;

 L’adaptació ha anat genial. Els infants s’acomiaden sense plorar i es queden tranquils jugant. Ho esteu fent molt bé, ja féu els acomiadaments adequadament i això afavoreix el clima de tranquil·litat. Felicitats!

 Aquests dies tenim moltes coses a fer! Com ja sabeu ha arribat la tardor i volem guarnir l’escola, és per això que us demanem que ens ajudeu portant fulles seques que us trobeu a terra, pinyes, castanyes, magranes,  branquillons, carabasses, garrofes… És una bona forma d’apropar-vos  a la natura i de treballar conjuntament famílies i escola amb els vostres infants. Amb tots aquests elements de la natura començarem  a classificar els objectes per paneres. Trobareu un cistell gran al passadís on podeu anar deixant les coses.

Aprofitarem els elements de la natura per decorar els espais de l’escola i  les estances. Farem mòbils amb garrofes, pinyes, castanyes, fulles… i enganxarem fulles i imatges reals dels elements propis de l’estació per les parets, al terra, als vidres, per què els infants les observin i les coneguin.

 Aviat començarem les experimentacions, una d’elles serà amb magranes, les obrirem, les tallarem a rodanxes, traurem els grans de l’interior, les tastarem, les espremerem... A veure què passa!

 També farem galetes de carbassa! Ja us les deixarem tastar!

 Durant els dies previs a la gran festa, coneixerem a la Senyora Castanyera a través de contes, imatges, danses...

A més a més li cantarem la cançó de la Castanyera que us detallem a continuació i li explicarem el conte.

Quan ve el temps de menjar castanyes,

la castanyera, la castanyera,

ven castanyes de la muntanya

a la plaça de la ciutat.

La camisa li va petita,

la faldilla li fa campana,

les sabates li fan: “cloc, cloc!”

i al ballar sempre gira així!

 Continueu treballant les salutacions i els acomiadaments, cada dia quan arribeu digueu-nos bon dia a l’entrar i bona tarda al marxar!

 Recordeu portar els àlbums de fotos, la foto de família i la foto de l’infant.

 Finalment, dir-vos que celebrarem la Festa de la Castanyada el 31 d’octubre on tots hi sou convidats!

 Gràcies per la vostra col·laboració!

         

Gloria i Alba

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada