28 d’oct. 2013

L'hora del dinar

Bon dia famílies!
Com ja sabeu el moment del dinar és un moment de molta importància per a nosaltres.
Planifiquem aquest moment respectant el ritme de cada infant i el seu moment evolutiu, per això hi distingim diferents fases: el dinar a la falda, el dinar a taula individual, el dinar en parella i el dinar en petit grup.
Aquest és el vídeo que vam mostrar a les famílies a la reunió del 15 de novembre al grup de mitjans on expliquem en quin moment individual es troba cada infant.
Esperem que us agradi!


L'equip

22 d’oct. 2013

EL MOVIMENT LLIURE

Ahir ens vam reunir amb les famílies del grup de petits per xerrar una estona de moltes coses: l’adaptació, la son, l’alimentació...


Les mestres vam preparar un vídeo amb fotografies dels infants on explicàvem la importància que té per a nosaltres el  moviment lliure per a mostrar-lo a les famílies.


 Esperem que us agradi!


  “Durant el desenvolupament dels seus moviments, l'infant aprèn no sols a girar-se de panxa avall o a donar tombs, a anar de quatre grapes, a aixecar-se o caminar, sinó que també aprèn a aprendre. Aprèn a estar ocupat amb alguna cosa, o a agafar interès per alguna cosa, a provar, a experimentar.
Aprèn a conèixer l'alegria i la felicitat, les quals signifiquen el seu èxit, és a dir, són el resultat de la seva pròpia i pacient constància.”
 EMMI PIKLER.
 
 
 

18 d’oct. 2013

CARTA TARDOR GRANS


Benvolgudes famílies;

 L’adaptació ha anat genial. Els infants s’acomiaden sense plorar i es queden tranquils jugant. Ho esteu fent molt bé, ja féu els acomiadaments adequadament i això afavoreix el clima de tranquil·litat. Felicitats!

 Aquests dies tenim moltes coses a fer! Com ja sabeu ha arribat la tardor i volem guarnir l’escola, és per això que us demanem que ens ajudeu portant fulles seques que us trobeu a terra, pinyes, castanyes, magranes,  branquillons, carabasses, garrofes… És una bona forma d’apropar-vos  a la natura i de treballar conjuntament famílies i escola amb els vostres infants. Amb tots aquests elements de la natura començarem  a classificar els objectes per paneres. Trobareu un cistell gran al passadís on podeu anar deixant les coses.

Aprofitarem els elements de la natura per decorar els espais de l’escola i  les estances. Farem mòbils amb garrofes, pinyes, castanyes, fulles… i enganxarem fulles i imatges reals dels elements propis de l’estació per les parets, al terra, als vidres, per què els infants les observin i les coneguin.

 Aviat començarem les experimentacions, una d’elles serà amb magranes, les obrirem, les tallarem a rodanxes, traurem els grans de l’interior, les tastarem, les espremerem... A veure què passa!

 També farem galetes de carbassa! Ja us les deixarem tastar!

 Durant els dies previs a la gran festa, coneixerem a la Senyora Castanyera a través de contes, imatges, danses...

A més a més li cantarem la cançó de la Castanyera que us detallem a continuació i li explicarem el conte.

Quan ve el temps de menjar castanyes,

la castanyera, la castanyera,

ven castanyes de la muntanya

a la plaça de la ciutat.

La camisa li va petita,

la faldilla li fa campana,

les sabates li fan: “cloc, cloc!”

i al ballar sempre gira així!

 Continueu treballant les salutacions i els acomiadaments, cada dia quan arribeu digueu-nos bon dia a l’entrar i bona tarda al marxar!

 Recordeu portar els àlbums de fotos, la foto de família i la foto de l’infant.

 Finalment, dir-vos que celebrarem la Festa de la Castanyada el 31 d’octubre on tots hi sou convidats!

 Gràcies per la vostra col·laboració!

         

Gloria i Alba

CARTA TARDOR MITJANS


Benvolgudes famílies:

 Per a molts dels vostres infants és la primera vegada que venen a la llar d’infants i deuen estar patint els trastorns que provoca l’adaptació, plors, manca de gana, irritabilitat, mal humor, fatiga... Amb la vostra col·laboració tot anirà seguint un bon camí, us demanem molta paciència, confiança i sempre pensar en positiu. Intenteu no estar molt neguitosos perquè la vostra tranquil·litat serà la clau de l’èxit de l’adaptació.

 A la classe hem començat a fer un seguit d’activitats  per procurar que els vostres infants s’ho passin d’allò més bé!

 Cantarem les cançons del sol, solet, sóc un bolet, l’esquirol, cargol treu banya...


    CARGOL TREU BANYA                                        L’ESQUIROL               




Plim, plim, plim, plim…

salta l’esquirol

Plim, plim, plim, plim…

i despressa puja al tronc

Plim, plim, plim, plim…

agafa una pinya,

Plim, plim, plim, plim…

i se la menja tot sol!
 




Cargol treu banya,

puja a la muntanya.

Cargo treu vi,

puja el muntanyí.

Cargol treu banya,

puja a la muntanya,

Cargol bover,

jo també vindré!
 

                                   

                                       

                                  

                                                                      

 

                       

Introduirem contes tradicionals senzills com la Castanyera, el lleó i el ratolí, el Patufet, els 3 porquets, aquests contes s’expliquen utilitzant diferents suports, imatges, titelles, màscares, ninots....
 
Jugarem al joc del “tat”, es tracta d’amagar-nos amb robes. Aquesta activitat ajuda als vostres infants a comprendre que les coses no desapareixen per sempre.

 Estem fent els jocs de falda del ralet, ralet i d’aquest és el pare,  l’arri arri tatanet... Els jocs de falda són molt importats durant aquest període, l’infant se sent acompanyat, segur, estimat, protegit...

 Els àlbums de fotos que ens heu anat portant ja els tenen al seu abast  i els poden mirar quan ells ho desitgin. Aquests ajuden a unir escola i família. En la mateixa línia farem un racó de les famílies amb les fotos que ens heu anat portant, d’aquesta manera els infants us tindran presents durant el dia i faran l’estona de l’escola més agradable.

 L’experimentació és fonamental per poder descobrir el món que els envolta. Primer comencem amb la panera de la tardor així poden manipular, experimentar i descobrir els diferents objectes, i mitjançant els sentits, podran copsar les seves característiques, temperatura, color, pes, forma, olor...

 Comencem  a introduir el joc heurístic, que són diferents objectes i diferents contenidors, on els infants comencen a combinar objectes amb contenidors (treure, posar, buidar..)

D’altra banda s’experimenta amb diferents fruits de la tardor: moniato, carbassa, magrana...

 
Anirem introduint altres propostes segons els interessos i els ritmes de la classe, com ara propostes motrius per a què es puguin enfilar, pujar i baixar...

 Hi ha moments de relació més estreta entre nosaltres i els vostres infants (canvi de bolquers, canvi de roba, menjar, etc.) que ens ajudaran a anar agafant més confiança i a estrènyer la nostra relació; tot i així, seguiu sent el seu cercle vital, i per això us demanem que si arribeu en algun d’aquests moments, sigueu vosaltres els qui continueu atenent als vostres infants, per tal de no provocar una angoixa afegida.

 Finalment, dir-vos que celebrarem la Festa de la Castanyada el proper dijous 31 d’Octubre on tots hi sou convidats!

 Moltes gràcies a totes les famílies per la vostra col·laboració.
 

Sandra i Alba

CARTA TARDOR PETITS


Benvolgudes famílies:

 Sembla que els aires es van calmant, oi? Els infants ja estan més tranquils, alguns encara ploren en algun moment del dia, però en general tot va molt bé.

 Ho esteu fent molt bé, ja tots féu els acomiadaments molt adequadament i això afavoreix el clima de tranquil·litat. Felicitats!

 Aquests dies tenim moltes coses a fer! Com ja sabeu ha arribat la tardor i volem guarnir l’escola, és per això que us demanem que ens ajudeu portant fulles seques que us trobeu a terra, pinyes, castanyes, branquillons, carabasses, garrofes, magranes... i en farem una panera per experimentar i manipular, també enganxarem les fulles a terra, a les parets i a les finestres perquè els infants les mirin i les persegueixin per la classe.

Experimentarem amb taronges i mandarines, les obrirem les tallarem a rodanxes, les tastarem ... Serà molt divertit! (Primer us preguntarem si n’han menjat a casa).

Cantarem moltes cançons relacionades amb la tardor, però sobretot cantarem la cançó de “La Castanyera”: 

Quan ve el temps de menjar castanyes,

la castanyera, la castanyera,

ven castanyes de la muntanya

a la plaça de la ciutat.

 

La camisa li va petita,

la faldilla li fa campana,

les sabates li fan: “cloc, cloc!”

i al ballar sempre gira així!


També, dir-vos que celebrarem la Festa de la Castanyada el 31 d’octubre, on tots hi sou convidats!

A més a més, farem un berenar en el qual tastarem els productes típics d’aquesta festivitat.

Serà una bona oportunitat per conèixer tradicions i compartir un moment molt agradable, on s’establiran vincles entre famílies, infants i mestres.

Ens ho passarem molt bé!

Una abraçada 

Anna i Meritxell

 

17 d’oct. 2013

Benvingudes!

Hola!
Aquesta setmana han començat la seva estada de pràctiques 5 noies.
A una d'elles ja la coneixeu, és l'Alba, que ens acompanyarà a les tardes per tal de fer les pràctiques del Grau d'Educació Infantil que està acabant a la Universitat Autònoma de Barcelona. Com sabeu, l'Alba és divertida, valenta i intel·ligent.

A la fotografia de sota ,començant per l'esquerra veieu a la Belén, una noia molt treballadora, agradable i carinyosa amb els infants. Estarà amb el grup de grans. Com l'Alba, també està finalitzant el Grau a la UAB. Ens acompanyarà tot el mes d'octubre i gener, i tots els dijous de novembre i desembre.

A continuació les altres tres noies venen de la Universitat de Vic i estan cursant tercer curs del Grau d'Educació Infantil. Estaran amb nosaltres dimecres 16, dijous 17 i divendres 18 d'octubre, del 18 al 20 de novembre i del 20 de gener al 28 de febrer.

La primera que veieu és la Laura, estarà amb el grup de grans. La Laura és de Taradell, sempre
està rient, és molt amable i té moltes ganes de treballar amb nens/es.

Al costat hi ha la Gemma, estarà al grup de petits. És una noia aventurera, responsable i generosa. Viu ben a prop, a Aiguafreda.

I per últim la Marina, que estarà al grup de mitjans. És una noia simpàtica, treballadora i és de Menorca.

Ja formen part de l'arc de Sant Martí! Benvingudes!

14 d’oct. 2013

L'EQUIP DE L'ARC DE SANT MARTÍ

Hola famílies,
un cop passada l'adaptació ens posem les piles amb el blog de l'escola perquè pugueu veure que passa dins l'escola.
Primer us volíem fer la presentació de tot l'equip.


Anna i Meritxell

L'Anna és la mestra del grup de petits, una noia jove, amb molta empenta i que estima la seva feina,
També és la coordinadora de l'escola.
La Meritxell és la directora i a més fa el suport del grup de petits als matins i les tasques de direcció a la tarda.
Les dues juntes formen l'equip directiu de la llar d'infants.

Sandra i Alba
La Sandra és la mestra del grup de mitjans. És una persona molt sincera, amant de la guitarra i que estima la seva professió per damunt de tot.
L'Alba fa el suport del grup de mitjans i grans. Està finalitzant el Grau d'Educació Infantil, és jove i esbojarrada.

Alba i Gloria
La Gloria és la mestra del grup de grans, mare de dos fills, és molt alegre i amb molta vitalitat, sempre sap veure les coses positives de tot.
L'Alba també fa el suport al grup de grans, sempre hi ha algún infant del grup que l'acompanya per tota l'escola.

I per últim la Lourdes, que fa la neteja i la cuina de l'escola. Fa unes truites de patates boníssimes!! I sempre té un somriure pels infants.


Fins aviat!

L'equip