17 de maig 2016

LA SALA D’USOS MÚLTIPLES





La sala como nosaltres li diem, ens serveix per fer múltiples propostes com el seu nom indica. Normalment fem propostes de moviment i oferim als infants uns mòduls tous per on pujar, baixar, enfilar-se, saltar, gronxar-se...d’altres fem propostes d’experimentació amb safates o expliquem contes amb titelles, etc. És un bon recurs per quan plou i no podem sortir al jardí doncs la sala ens permet canviar d’espai i els infants tenen la possibilitat de moure’s molt més.




9 de maig 2016

Què és la COEDUCACIÓ?



La coeducació és una metodologia educativa que té com a objectiu fer disminuir tant com sigui possible els efectes i conseqüències d'una educació sexista sobre els nens i les nenes.


 
Si eduquem als infants d’avui en actituds i pràctiques més igualitàries, les persones adultes del futur les tindran més ben integrades en tots els àmbits de la vida quotidiana i actuaran en conseqüència. Ja veieu, doncs, que afrontem un gran repte. Però, certament, l’objectiu que perseguim també és prioritari per la nostra societat.

Per tant, creiem que l’educació esdevé un instrument per transformar aquells valors i estereotips tradicionals, basats en el patriarcat, que ens impedeixen caminar cap a una societat sense discriminacions ni desigualtats.

 
Que podem fer?

-     Revisar i reflexionar les nostres actituds i actuacions.

-   Conscienciar els infants de la importància de repartir les tasques i les responsabilitats en tots els àmbits.

-    Deixar que nens i nenes escullin sense que el sexe els condicioni.

-     Ser crítics amb els valors que es transmeten des de l’entorn.

-     Des legitimar la força i l’ús de la violència.

-     Deixar que nens i nenes puguin expressar els seus sentiments.

-     Evitar mostrar una actitud de major permissibilitat amb els nois que amb les noies.

   

A l'estança del grup de grans hem volgut anar més enllà i durant una setmana portar a terme un projecte on l'objectiu principal és treballar pràctiques coeducatives que fomentin l'adquisició de valors igualitaris per ambdós sexes. Per portar-ho a terme hem dissenyat diverses activitats en les quals nens i nenes són separats per una estona i realitzen diferents tipus de propostes.


Les nostres propostes:

Oferim als nens de l'estança propostes més tranquil·les, de contacte, de recolliment que facilitin un clima relaxat i de concentració.
  • Massatges
  • Racons de joc simbòlic
  • Moments de converses
  • Propostes de recolliment i motricitat fina


A les nenes els hi oferim propostes més mogudes, de gran motricitat, d'exploració del cos, propostes on
poden deixar-se anar i ser més desinhibides. 
  • Sortim al jardí a córrer amb les motos
  • Anem a la sala a jugar amb motricitat gruixuda.
  • Juguem amb els cotxets.
  • Fem de cavallets i dracs.
     
    "La coeducació és una manera pacífica i amorosa d’entendre la vida i les relacions entre dones i homes."Charo Altable


25 d’abr. 2016

SANT JORDI 2016

Famílies,

El passat divendres 22 d’abril vam celebrar a l’escola la FESTA DE SANT JORDI!!!!! Va ser tot un èxit ja que moltes famílies ens vareu acompanyar en aquesta festa tant tradicional catalana. També perquè alguns papes i mames es van convertir per una estoneta en actors i actrius representant la Llegenda de Sant Jordi i ho van fer molt i molt bé!!!!!

Moltes gràcies a tots i, especialment, a l’AMPA per organitzar aquesta agradable festa. Sempre és un paler compartir aquests moments amb tots vosaltres!!!!!!


Aquí us deixem un recull de fotos, fins a la pròxima!!!!



21 d’abr. 2016

PINTURA

La psicomotricitat fina comprèn totes aquelles activitats que necessiten una precisió, un alt nivell de coordinació visio-manual, una força controlada i una bona concentració; és a dir, que es treballen els moviments amb precisió realitzats per la mà, els dits, el canell, l’avantbraç i el braç. Una bona manera de treballar la psicomotricitat fina és pintar i aquestes setmanes hem fet diferents propostes amb pintura:


Amb pinzell :

Amb esponges:

Amb glaçons de pintura:

                                                  


6 d’abr. 2016

LA PRECISIÓ

La precisió o motricitat fina es refereix a l’habilitat de coordinar diferents moviments de grups musculars petits, per exemple, entre les mans i els ulls. Té molt a veure amb el desenvolupament muscular i del sistema nerviós central. 

És una habilitat que està molt relacionada amb el nivell maduratiu del nen, però, en ocasions cal exercitar perquè es desenvolupi i s’interioritzi amb més facilitat. El desenvolupament d’aquesta és molt important per experimentar amb l’entorn i està molt relacionada amb l’increment de la intel·ligència.

A través d’aquesta proposta de les pinces i les tires de cartolina, treballem la motricitat fina en tot moment i també la manera de posar els dits en pinça i fer força per obrir les pinces de les robes, a més a més, fem correspondències de colors. Ja veieu que concentrats, alguns dels infants de la classe dels grans!!!






Anna i Cristina.

5 d’abr. 2016

PORTES OBERTES



Famílies,



El proper dissabte dissabte 16 d’abril de 10 a 12h. celebrarem a la Llar d’infants l’arc de Sant Martí la jornada de portes obertes. Ens fa molta il·lusió que vosaltres, que viviu el dia a dia de la Llar, també ens acompanyeu!!!


Prepararem espais i tallers de joc adreçats a nens i nenes de 0 a 5 anys!!!! Reserveu aquest dissabte 16 a les vostres agendes i acompanyeu-nos en aquest dia tan especial!!!

També convidem a tots aquells infants i famílies que han estat a la Llar durant cursos anteriors, pot ser una gran experiència per tots ells ja que tindran l’oportunitat de recordar vivències del seu pas per la Llar!!!!

Hi esteu tots convidats i us hi esperem!!!!!


L’equip educatiu. 




17 de març 2016

Saquets aromàtics


Hola famílies,

Aquesta setmana volem compartir amb vosaltres la proposta dels “saquets aromàtics”.

Aprofitant que d’aquí a pocs dies entrem a la primavera, hem posat a la disposició dels infants de la classe de grans diverses herbes aromàtiques com, el julivert, el romaní, l’espígol, entre d’altres.

Els infants les han pogut manipular, olorar...i també han utilitzat la pròpia precisió per omplir els diversos saquets, els quals es quedaran a la classe per poder gaudir de les seves olors i textura.

Us desitgem una bona entrada a la primavera i una feliç setmana santa!!!!!!


Anna i Cris. 

3 de març 2016

EXPERIMENTACIÓ AMB FARINA


El passat mes de febrer els infants de la classe de mitjans van experimentar amb farina!  La vam fer en dos grups per garantir  la màxima concentració i tranquil·litat possible.


Vam anar a la classe de petits i vam deixar les safates d’experimentació amb farina a terra. Per convidar als infants a  manipular, vam disposar diferents objectes al seu abast com: recipients, culleres, embuts, pots petits metàl·lics...




Hi van haver infants que es van apropar ràpidament a la proposta. D’altres van necessitar observar primer l’espai  i, a poc a poc, es van animar a participar. Els infants es van passar l’estona  descobrint la textura de la farina amb les mans, alguns  la van tastar i d’altres  s’estimaven més manipular-la amb algun estri.




26 de febr. 2016

SORTIDA A LA BIBLIOTECA

El dimecres 24 de Febrer els infants de la classe dels grans vam anar d’excursió fins a la biblioteca d’Aiguafreda. Ens van acompanyar alguns familiars  i allà ens esperava la Isabel, un any més, amb els braços ben oberts.


 Un cop dins, la Isabel ens tenia preparats els contes més adients a l´edat dels nostres petits. Així, ells van poder mirar el que més els agradava lliurement, alguns ens deien a les mestres que li expliquéssim, d’altres als seus pares i algun infant preferia mirar els contes de manera autònoma. Al cap d´una estona la tieta d´en David es va oferir per explicar el conte "Els tres porquets i el llop".


Va ser una sortida molt divertida, en acabar, la Isabel ens va fer un detallet a tots, mestres i infants!

Moltes gràcies a tots els que vau acompanyar-nos i gràcies a tu també Isabel per cuidar-nos sempre tant bé!!!!!

Fins la propera!!

Anna i Cris. 


9 de febr. 2016

RUA DE CARNESTOLTES


Bona tarda famílies,


Avui volem compartir amb vosaltres algunes de les fotografies de la Rua de Carnestoltes que vam celebrar el passat divendres dia 5 de febrer pels carrers de Sant Martí. 





AGRAÏM MOLT LA VOSTRA ASSISTÈNCIA EN AQUESTA FESTA....INFANTS, FAMÍLIES I EDUCADORES VAM PODER COMPARTIR UN MATÍ BEN DIFERENT I MOLT AGRADABLE AMB  DISFRESSES, GRESCA, MÚSICA I BALL!!!!


Fins la propera!!!!

L’equip educatiu. 

8 de febr. 2016

TALLER DE MAQUILLATGE


Famílies,

La setmana del Carnestoltes a la Llar ha estat un èxit... els infants, mestres i famílies hem viscut intensament les consignes del rei Carnestoltes i, sobretot, les propostes realitzades….com el TALLER DE MAQUILLATGE a càrrec de la Bea i l’Assumpta.




Moltíssimes gràcies Bea i Assumpta per regalar-nos un matí tant especial!!!!!!

4 de febr. 2016

PROPOSTES DE CARNESTOLTES

Bona tarda famílies,


Aquesta setmana estem portant a terme diferents propostes relacionades amb la festa del CARNESTOLTES…. Una de les que més èxit ha tingut entre els infants ha estat l’experimentació amb CONFETI!!!!!! Així doncs, volem compartir amb vosaltres algunes imatges dels infants de l’escola gaudint de la màgia del Confeti!!!!



Més endavant, us mostrarem imatges del taller de maquillatge amb la Bea i l’Assumpta que hem fet avui, i també de la Rua de Carnestoltes de demà. US HI ESPEREM A TOOTS DISFRESSATS!!!!!

13 de gen. 2016

PROPERA XERRADA

Bona tarda famílies,
 
Per començar aquest segon trimestre l’ AMPA ens ha organitzat  per aquest 21 de gener una xerrada sobre la LLET MATERNA. A càrrec del Banc de Llet Materna i, concretament, de Gala Cortel, aquí us deixem el cartell amb més informació...
 
US ANIMEM A TOTS A ASSISTIR-HI I A CONVIDAR AMICS I/O FAMILIARS QUE TAMBÉ ELS PUGUI INTERESSAR!!!!! 
 
L ’AMPA i l’equip educatiu. 




11 de gen. 2016

VISITES ANIMALS...



Bona tarda famílies!

 Sabíeu que la relació entre nens i animals  és molt bona per afavorir el desenvolupament psicològic, augmentar la responsabilitat i la competència social¿¿

 És important que els nens aprenguin a respectar els animals i a tractar-los de manera responsable,  els servirà per posar-ho en pràctica al llarg de la vida i els aportarà diversos valors relacionats amb la cura, respecte i estima per aquests éssers.

 També és una font molt important de contacte amb la natura i tots els éssers vius que existeixen.

 És per aquesta raó que ja fa uns dies ens van visitar a l’escola uns éssers molts curiosos, que probablement, alguns dels infants no havien vist mai. Una tortuga i un Dragó Barbut.
 
La Gemma i la Lorena, propietàries de les mascotes, ens van explicar com es movien, com menjaven, com era la seva pell,... i així transmetre als infants més coneixements del medi que ens envolta.







 
Fins i tot, vam poder observar en directe com el Dragó Barbut agafava un cuc amb la seva llengua i se’l menjava allà davant nostre! Als nens els va fascinar!!

Anna i Cris.