13 de març 2014

El JARDÍ, UN MÓN PER DESCOBRIR


Bon dia famílies,

Com ja sabeu, el nostre jardí ha canviat d’aspecte gràcies al projecte de les noies de pràctiques. Ara tenim molts més elements i racons que potencien diferents tipus de jocs, com per exemple, l’estructura musical.  Aquesta facilita que els infants puguin explorar amb el so, el soroll i el silenci, així com també, a satisfer la necessitat de picar.

 
Un altre element que ha agradat força ha estat la caseta creada amb palets, aquesta permet als infants jugar a jocs d’asseguració profunda, com són els  jocs d’amagar-se i ser trobat. Posteriorment, la caseta suggereix un tipus de  joc més simbòlic, aquest permet recrear situacions de la vida quotidiana.

Les rampes són un altre element clau en l’estructura del jardí, aquestes permeten als infants gaudir del plaer d’enfilar-se i posteriorment baixar. Els infants una vegada han superat el pla horitzontal, és a dir, a caminar per si sols, necessiten conquerir el pla vertical i aquest s’aconsegueix mitjançant elements com, per exemple, la rampa, els troncs, les caixes, etc.

 
Ara s’acosta el bon temps i els infants passaran moltes més estones a l’espai exterior. Des de la llar d’infants considerem el jardí com un espai educatiu més de l’escola.

Cuando pasan tiempo en espacios naturales, despliegan un juego más variado, imaginativo y creativo lo que les ayuda a desarrollar el lenguaje y las habilidades de cooperación (Moore & Wong 1997, Taylor, et al. 1998, Fjortoft 2000).



2 comentaris:

  1. Quin canvi que ha fet, està preciós!!! Felicitats per la feina a les noies de pràctiques i a l'equip. Meritxell.

    ResponElimina
  2. Ha estat un plaer poder realitzar aquest projecte! Desitjo que els infants gaudeixin d'aquest espai que hem reconstruit! Una abraçada i petons a tots! Ens veiem aviat! :)

    ResponElimina